Éves Jelentés 2015

GAZDASÁGI, TÁRSADALMI ÉS
KÖRNYEZETI TELJESÍTMÉNYÜNK

Éves
Jelentés 2015

GAZDASÁGI, TÁRSADALMI ÉS
KÖRNYEZETI TELJESÍTMÉNYÜNK

A lényegességi elemzés alapvető és irányadó része a fenntartható fejlődést elősegítő tevékenységeinknek és az Integrált Éves Jelentés elkészítésének. Az elemzés alapeleme a GRI G4 fenntarthatósági jelentéstételi sztenderdnek való megfelelésnek és segít a fejlesztések irányvonalának jobb megválasztásában, ha valamilyen hiányosságot azonosítunk a segítségével.

Folyamatosan konzultálunk mind a vállalaton belüli, mind az azon kívüli érdekelt felekkel, hogy megértsük, mely fenntarthatósági témakörök relevánsak az iparágban, és ami még fontosabb, melyek lényegesek a MOL-csoport sikeres és felelős vállalati működéséhez. A vállalaton belül bevonjuk a Fenntartható Fejlődés Munkacsoportunknak , illetve az Igazgatótanács Fenntartható Fejlődés Bizottságának vezető döntéshozó tagjait és jóváhagyásukkal készítjük és adjuk ki a jelentést. Szorosan együttműködünk a szakszervezetekkel is, hogy visszajelzést szerezzünk a lényegességi elemzésről.

A vállalaton kívüli érintetteket különböző fórumokon vonjuk be és az erre a célra létrehozott csatornákon visszajelzést is tudnak adni (például: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). Különös figyelmet fordítunk a potenciálisan releváns témakörök megtárgyalására a pénzügyi elemző cégek fenntarthatósággal foglalkozó munkatársaival (MSCI, FTSE 4GOOD, RobecoSAM, stb.). Folyamatosan készítünk összehasonlító elemzéseket versenytársainkról, hogy jobban megértsük, mik az olaj- és gáziparban lényeges témakörök.

Lényegességi elemzésünk célja nem az, hogy bármilyen releváns témát kihagyjunk a nyilvános jelentésünkből. Az elemzés azt hivatott biztosítani, hogy a leglényegesebb témákat kiemeljük és részletesebben fejtsük ki, és ezzel mélyebb bepillantást adjunk fenntarthatósági teljesítményünkbe az olvasónak.

Az érintettek bevonásának eredményét a 2015-ös év során egy új lényegességi mátrixszal mutatjuk be, hogy jobban kiemeljük a stratégiai jelentőségű témaköröket, amiket elsődlegesnek tekintünk. A világosszürke területen található négy témakört kevésbé jelentősnek tekintjük, ennek ellenére ezeket is szorosan nyomon követjük, teljesítményünket mérjük és az adott területeket menedzseljük. Több információért a témakörökről és a MOL-csoport teljesítményéről kérjük, lapozzon a Megjegyzések a fenntarthatósági jelentéshez szekcióhoz.