Folytatva a 2015-ben megkezdett munkát, a MOL-csoport Upstream üzletágának célja, hogy képes legyen önfinanszírozozóvá válni 35 dollár/hordós Brent olajár környezetben. Ennek elérése érdekében a MOL-csoport a következőket tervezi a New Upstream program keretei között:

• Tovább növeljük a kitermelést 105-110 mboepd szintre. Ezt részben a KKE-régió termelés optimalizálása révén érjük el olyan termelési porfólión, amely 20 dollár/hordó Brent árszint mellett is rentábilis. További termelésnövekedés várható a nemzetkezi mezőfejlesztési projektjeinkből (főleg az Egyesült Királyságban, Oroszországban és Pakisztánban);
  • Mélyreható hatékonyságjavító programot valósítunk meg: célunk, hogy a működési költségeket 80-100 millió dollárral csökkentsük 2015-höz képest, amely 6-7 dollár körüli közvetlen fajlagos termelési költséget eredményez majd;
  • Az organikus beruházási kiadásokat 500-600 millió dollárra csökkentjük (ez ~15-30%-kal alacsonyabb az előző évhez képest), 50%-kal csökkennek a kutatási kiadások. A kutatási tevékenységünk továbbra is Norvégiára, a KKE-régió szatelit mezőire és Pakisztánra fókuszál;
  • A KKE-régióban csak olyan mezőfejlesztési projektekbe fektetünk, amelyek 30 dollár/hordó Brent olajár mellett is megtérülnek.